Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Матвіївна Голубівська

"Загорілися в сусідньому будинку квартири і мені довелося чотири години просидіти у підвалі"

переглядів: 408

"Авдіївку стирають з лиця землі як Попасну та Маріуполь", - розповідає Ірина Голубовська. У 2014 році вона разом із мамою довгий час сиділа під обстрілами, а потім вони вирішили виїхати до Запоріжжя. Там вони пробули три роки і повернулися до рідного міста. А коли почалися бойові дії 2022 року, то у жінки трапилося якесь дежавю. Їй знову довелося їхати з 85-річною мамою до сусіднього обласного центру. Вирішальним моментом виїхати стали безперервні обстріли міста, і коли снаряди потрапили до сусіднього будинку, де згоріло кілька квартир. Її діти наступного дня домовилися про машину, щоби вивезти жінок. Ірина каже, що у місті залишається десь 5-6 тисяч жителів. Майже всі вони сидять у підвалах. Жінка дуже сумує через те, що через війну, всі її рідні знаходяться в різних місцях і вона не бачить своїх дітей та онуків.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2022 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи розлука з близькими 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій