Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марк Володимирович Бобровський

"Відсвяткуємо перемогу ванною з шампанським"

переглядів: 439

Марк Бобровський – освітній експерт, викладач. Помер разом із родиною в будинку, в який влучила російська ракета. «Не можу повірити, що чуда не сталось», ‒ написала одна з колег Марка Лілія Дроздик.

Відсвяткуємо перемогу ванною з шампанським

«Відсвяткуємо перемогу ванною з шампанським», ‒ написав у чаті з колегами освітній експерт Марк Бобровський.

Він працював викладачем, писав експертні матеріали на освітню тематику, був заступником директора ліцею «Універсум». Колеги писали, що він завжди міг розрядити будь-яку ситуацію вдалим жартом.

Як і тоді, в одному з останніх листувань ще встиг пожартувати, що нестрижений і посперечатися, що краще заливати у ванну: абсолют чи метаксу (грецький алкогольний напій).

А потім зв’язок з ним, його дружиною, лікаркою-терапевткою, та сином-студентом НТУУ КПІ обірвався. Марк не дожив до свого 60-річчя 14 днів. Російська авіаційна бомба влучила прямо в будинок, у підвалі якого в той час переховувалася родина.

«Для мене він був у першу чергу людиною з неймовірним стрижнем і характером. Абсолютним професіоналом своєї справи. З холодним розумом і уважністю до деталей. Кожного разу, коли я готувала якийсь комунікаційний матеріал і давала переглянути Марку, я в глибині душі тремтіла, щоб не написати якоїсь безглуздості чи дурні в тексті, не впасти перед ним обличчям в багнюку. Бо Марк був скрупульозним і справедливим. І за це я його неймовірно поважала. Досі не можу повірити, що та чортова бомба потрапила рівно в той самий будинок, де вони з сім’єю ховались у підвалі. Не можу повірити, що чуда не сталось», ‒ написала одна з колег Марка Лілія Дроздик.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бородянка 2022 Текст Історії мирних чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій