Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Рубцов

"Ми хотіли б виїхати у безпечне місце, але де зараз безпечно, незрозуміло"

переглядів: 546

Знайти тяжкохвору маму у розбомбленому Маріуполі. Юрій Рубцов із Ольгинки кілька тижнів не може розпочати пошуки рідної людини. Його мама відновлювалася після складної операції у Третій міській лікарні Маріуполя, але зв'язок із нею втрачено через жахливі обстріли.

Ми досі не можемо повірити, що таке відбувається. З 2014 року у нас у Ольгинці більшою чи меншою мірою було неспокійно. Поруч лінія розмежування, іноді чути постріли, вибухи. Але те, що почалося зараз, не йде в жодне порівняння. Це катастрофа. Наше життя в одну мить перетворилося на пекло.

Ми ж поряд із Волновахою. Наш райцентр уже другий тиждень під найжорстокішим натиском, його буквально знищують.

Я вчора зміг додзвонитися до друга у Волноваху. Каже, його будинок згорів, собаку вбило уламком, а він із сім'єю та дітьми вже тиждень не виходять з підвалу. Це катастрофа.

Обстріли не припиняються. Руйнувань дедалі більше. Ми хотіли б виїхати у безпечне місце, але де зараз безпечно, незрозуміло. "Іскандери" падають по всій країні.

І ще мені треба знайти маму. Вона 20 лютого лягла до лікарні на важливу операцію, у неї онкологія. Це у Маріуполі, вона там допомогу отримувала. Так ось, 22 числа вранці ми з нею востаннє говорили по телефону. Вона мені сказала, що операція пройшла успішно і після цього зв'язок із нею втрачено. Ну, ви знаєте, в якій облозі зараз Маріуполь.

Щойно сильні бої припиняться, мені треба їхати туди, шукати маму. Сподіваюся, що з нею все гаразд.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ольгинка 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення розлука з близькими 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій