Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Андрійович Чаус

"Його не стало на руках у матері, на очах молодшого брата"

переглядів: 317

Чаус Дмитро Андрійович (06.10.2005 – 01.04.2022) загинув унаслідок уламкових поранень в подвір’ї будинку, де проживав.

Його не стало на руках у матері, на очах молодшого брата

Близько 20.00 юнак вийшов з будинку, щоб скористатися вуличним туалетом. В той час до подвір’я один за одним прилетіли два мінометних снаряди. Уламки яких і влучили в Дмитра.

“Уламки влучили у ноги, грудну клітку та в голову. У стані шоку дитина доповзла до порога будинку (відстань близько 3-4-х метрів від вуличної вбиральні). Моя сестра відразу ж вибігла на вулицю і побачила найжахливішу картину в житті будь-якої матері: її дитина — вся у крові. Ледве він вимовив: “Мамо, допоможи” і його не стало. Його не стало на руках у матері, на очах молодшого брата, якому лише 6 років. Дімку поховали на городі, у дворі будинку”, – розповіла тітка загиблого.

Його не стало на руках у матері, на очах молодшого брата

Вона описує його як старанного та сумлінного юнака, який завжди приходив усім на допомогу. Дмитро вже в ранньому віці працював на будівництві – був затребуваним підсобним робітником. 

“Моєму племіннику було всього 16 років. Чи варто говорити про цю цифру? Це лише крихітна частина життя. І її забрали”, – додала тітка Дмитра.

Історію  передано до Музею порталом «Букви»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти Обстріли Маріуполя 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій