Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Розповідаємо на сцені про пережите у Маріуполі»: актори вистави «Обличчя кольору війна» довірили свої історії Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова
16.10.2022

Вистава «Обличчя кольору війна» Олексія Гнатюка — одна з найпомітніших подій цьогорічного національного проєкту «Тиждень Мирних», який щороку проводить Фонд Ріната Ахметова. Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова презентував виставу у Дніпрі, Вінниці та Черкасах: загалом її відвідала майже 1000 глядачів.

Сюжет вистави засновано на справжніх історіях маріупольців, якими вони поділилися з Музеєм «Голоси Мирних», найбільшим у світі архівом історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Архів Музею налічує вже понад 40 000 історій. 

Актори вистави — переселенці з Маріуполя. Вони самі пережили те, що грають на сцені, читають власні монологи та листи, які писали родичам під час обстрілів та бомбардувань у окупованому ворогом місті.

«Я вів щоденник, коли був у Маріуполі. З 24 до 27 березня — цей проміжок часу ми показуємо у виставі. Наш театр став притулком для чотирьох сімей акторів. Все це нас об’єднало, розкрило з різних боків. Про це я й хотів говорити», — ділиться режисер Олексій Гнатюк. 

Глядачі вистави мали змогу дізнатися більше про «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова та історії мирних людей, які він збирає, щоби зберегти пам’ять про минуле та сьогодення заради кращого, мирного майбутнього України. Кожна історія — про життя під час війни, про трагедію й про надію. Так само, як і сюжет вистави та гра акторів.

«Наша місія — розповісти, що війна може спіткати кожного. Несподівано. І до цього потрібно бути готовим», — каже актор Олександр Пихтін.

Дивіться відеофільм про виставу та слухайте власні історії акторів у архіві Музею «Голоси Мирних» за посиланням civilvoicesmuseum.org/collages/oblichchya-koloru-vijna

Розкажіть свою історію про життя під час війни! Кожна історія важлива. Поділитися можна так:

— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
— скористайтеся чат-ботом t.me/civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
— відвідайте портал Музею https://civilvoicesmuseum.org/ та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
— зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію