Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Психологічна реабілітація дітей, які постраждали від війни: завершилася осіння зміна табору від Фонду Ріната Ахметова
31.10.2022

Діти, які постраждали від війни в Україні, мали змогу відпочити та пройти психологічну реабілітацію під час осінньої зміни дитячого табору від Фонду Ріната Ахметова. Саме психологічна допомога дітям, які пережили жахливі події, є головною метою проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України. Осіння зміна». Подолати травму війни гостям дитячого табору допомагали досвідчені психологи Фонду.

«Ці діти бачили, як вибухають будинки, як помирають рідні люди, як вірні чотирилапі друзі отримують поранення й гинуть. Бачили, як втрачається все у житті. Це жахливо і зберігається у свідомості. Фонд Ріната Ахметова розуміє, наскільки цим дітям потрібна допомога і як важливо отримати її вчасно», — розповідає психологиня Фонду Людмила Ібрагімова.

У осінній зміні табору взяли участь діти з Маріуполя, Харкова, Херсона, Донецької та Луганської областей. Психологи Фонду, які пройшли спеціальний курс «Травма війни», допомагали їм позбутися страхів, знизити тривожність і підвищити впевненість у собі. Крім того, учасники зміни брали участь у майстер-класах, тренінгах, іграх і квестах, відпочивали та оздоровлювалися.

«Завдяки нашій спільній роботі та старанності дітей ми бачимо результати. Дітлахи, які на початку зміни були закритими, посміхаються, спілкуються, у них нормалізується сон, вони менше реагують на гучні звуки. В рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова ми також знайомимо дітей з інструментами самодопомоги, щоб їм було легше виходити зі стресового стану й надалі», — каже психологиня Фонду Дар’я Лакійчук.

Сьогодні Рінат Ахметов — єдиний благодійник в Україні, який системно й масштабно допомагає дітям. За час існування цього проєкту професійну психологічну допомогу та оздоровлення отримали понад 4600 дітей зі всієї країни. За програмою «Рінат Ахметов — Дітям» за 17 років підтримку отримали понад 5 млн дітей.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію