Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Подолати. Допомагає психолог»: Фонд Ріната Ахметова запустив цикл прямих ефірів для Мирних Донбасу
19.08.2021

Фонд Ріната Ахметова в рамках проєкту Музей «Голоси Мирних» запустив цикл прямих ефірів із надання психологічної допомоги мирним жителям Донбасу. 19 серпня експертом онлайн-трансляції «Подолати. Допомагає психолог» стала Альона Лук'янчук, лікарка-психотерапевт, клінічна психолоиняг, фахівчиня з кризової психології та подолання травматичного досвіду, координаторка психологічної служби Фонду Ріната Ахметова.

Альона Лук'янчук з 2014 року допомагає жителям Донецької та Луганської областей.

– Щоб побороти стрес, з кожним із постраждалих ми переживали ті емоції й біль, які вони відчували раніше. Психологічна служба також консультувала людей під час обстрілів. Це все дуже боляче і страшно. Ця робота стала внеском у масштабну миротворчу місію, – ділиться Альона.

Перший ефір був присвячений темі «Як пережити кризу і почати життя з нуля». Глядачі змогли поставити експерту хвилюючі їх запитання, дізнатися, що таке травма війни, як отримати зцілення від неї та набути впевненості в завтрашньому дні, отримати ресурс для свого розвитку та щасливого життя.

Завдяки Фонду Ріната Ахметова з 2014 року психологічну підтримку отримали більше 60 000 жителів Донбасу різного віку. Для більш якісного надання психологічної допомоги Фонд провів навчання з курсу «Травма війни» для 250 психологів.

Щоб визначити необхідність отримання психологічної допомоги, можна пройти тест на сайті Фонду Ріната Ахметова. 

Ви також можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001.

Ознайомитися з історіями Мирних Донбасу, а також залишити свою можна тут

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію